Publicaties

OPEN HUIS EN SAMENLEVING


Nieuwsberichten


22 Oct 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman
17/10/2015 Op het Theaterplein in Antwerpen hebben het actieplatform Stoparmoede.nu en de vzw STA-AN - een netwerkorganisatie van Antwerpse verenigingen rond armoede - vrijdagmiddag een gezamenlijke actie gehouden in het kader van de internationale Dag van Verzet tegen Armoede en sociale uitsluiting. (uit GVA 17/10/2015)

26 Sep 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman
Neem een grote portie rommelmarkt, kruid met een paar fantastische live optredens, overgiet met een dun vlaagje regendruppels, laat alles door elkaar roeren door een bende enthousiaste vrijwilligers en bak het geheel onder een schuchter herfstzonnetje. Serveren met gratis koffie en koekjes. Dit recept zorgt al vier jaar lang voor een fantastisch buurtfeest voor de deuren van het PSC Open Huis.
Op zondag 6 september was het weer zover. Onder de noemer ‘Koffie mè koekskes’ organiseerden enkele organisaties uit de buurt, waaronder ook het PSC Open Huis het jaarlijkse buurtfeest aan de Schoolstraat, in Antwerpen algemeen bekend als ‘het schoolplak’.

26 Sep 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman
Tijdens Koffie mè koekskes zorgde het PSC Open Huis wel voor een heel spectaculaire stand. Samen met Oscare vzw voor een zogenaamde Flammiobiel. Oscare, een behandelings- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens, tracht met de flammiobiel mensen te sensibiliseren rond het belang van brandpreventie.

17 Jun 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman
In juni zijn we in PSC Open Huis van start gegaan met een nieuw project rond gezonde voeding onder de noemer: Komen eten!

22 Apr 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman

PSC Open Huis werkt voornamelijk met senioren in armoede.
Vanuit onze Vereniging kregen we regelmatig signalen dat mensen te maken hebben met dementie in hun leefomgeving. Vaak lijdt een partner of een goede vriend/vriendin aan deze ziekte. Dat heeft uiteraard grote gevolgen, niet alleen voor de patiënt maar ook voor de omgeving. Voor de naaste omgeving zijn er niet alleen de emotionele en sociale moeilijkheden zwaarwegend, maar ook het administratieve doolhof waarin men soms terecht komt. Lees meer ...


17 Mar 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman

Gezinszorg Villers vzw heeft steeds bijzondere aandacht geschonken aan de zwaksten in onze samenleving en specifiek aan mensen die in armoede leven. De laatste jaren echter, is het aandeel van gezinnen en ouderen die in armoede leven binnen deze organisatie sterk toegenomen. De situaties waarin gezinszorg (en aanvullende thuiszorg) wordt aangeboden, worden ook steeds complexer. Het is niet langer evident voor verzorgenden of maatschappelijk werkers om na te gaan wat nu de precieze noden en verwachtingen zijn en hoe deze gezinnen en ouderen het best ondersteund kunnen worden. 

En wie kan beter op deze vragen antwoorden dan de mensen in armoede zelf?     


3 Nov 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman

In de expo ‘Wat als ik dakloos word?’ toont gelegenheidsfotograaf Turhan Akyazili meer dan honderd portretten van daklozen en mensen die sympathiseren met de meest kwestbaren in onze stad.
Kansarmen, dak- en thuislozen hebben elk een verhaal, maar de expo portretteert alle mensen: daklozen en niet-daklozen, mensen die nooit in aanraking zijn geweest met daklozen of met dakloos zijn, maar die wel willen delen wat het woord ‘dakloos’ bij hen oproept.

 

15 Sep 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman

Afgelopen vrijdag maakten een 20 tal deelnemers kennis met de computer of met de tablet. Voor velen was het de eerste keer dat ze zelf "dat machien" bestuurden.
De goesting om te leren zat er alvast in! 10 deelnemers schreven zich in voor de lessenreeks bij Centrum Kauwenberg ism Vorming Plus. Binnenkort wordt twitter, facebook en google overspoeld met 20 nieuwe accounts!

Dat gaat wat geven! :-)

 


18 Mar 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman

Waarvoor is het hoog tijd? Waarvoor maken we tijd? Hoe bepaalt tijd ons leven?
Met dit onderwerp gingen een 8 tal leden van Open Huis aan de slag met poëzie en foto's. Een prachtig proces in samenwerking met VormingPlus waarvan de resultaten te bewonderen zijn op zondag 30/03 om 15u in CC Deurne.