Agenda

HET GROEPSWERK EN ACTIVITEITEN ...


17 Jun 2015

Op weekend naar Oostende
Op 11 en 12 juli trekt PSC Open Huis er weer op uit voor zijn jaarlijkse weekend. Dit jaar trekken we naar Oostende. Of meer precies naar Gistel, op 3 km van Oostende.

Daar verblijven we op Hoeve Buitengoed. Een coöperatieve onderneming die ook een grote gîte heeft aan de rand van een natuurgebied. Het programma is weer zeer gevarieerd: nadat iedereen zich op vrijdagavond geïnstalleerd heeft kijken we ter introductie naar de film 'Road to nowhere', gerealiseerd door een sociaal artistiek project dat werkt met jongeren die zich, om welke reden dan ook in moeilijkheden bevinden. De zaterdagochtend beginnen we met een fikse wandeling in het natuurgebied 'De Kreken'.

Voor onze mensen die niet meer goed ter been zijn, hebben we een lokale vrijwilliger bereid gevonden om een tochtje met de paardenkoets te maken. In de namiddag zijn we te gast bij het Klein Verhaal. Zij zullen ons meer vertellen over hun sociaal-artistieke activiteiten. Nadien zullen we echt de zeewind kunnen opsnuiven tijdens een boottocht op de Noordzee. Tijdens deze tocht kunnen we maar beter ogen en oren openhouden want 's avonds staat er een Noordzee kwis geprogrammeerd.

Op de laatste dag staan er nog twee toeristische activiteiten gepland. We gaan kijken naar de Ataltikwall: een verdedigingslinie gebouwd door de Duitse troepen tijdens W.O.II. De tweede activiteit is een bezoek aan Raverszijde. Hier werd een middeleeuws vissersdorp gereconstrueerd. 's Middags sluiten we af met een drankje op het terras. Het enige wat we nu nog moeten doen is duimen voor goed weer. Foto' van ons Oostende-weekend volgen zeker nog in latere nieuwsbriefberichten.