Agenda

HET GROEPSWERK EN ACTIVITEITEN ...


22 Apr 2015

Poëzie in Verbeelding

De Noordergeuzen. Dat is al jarenlang de naam van de poëziewerkgroep die binnen het PSC Open Huis actief is.

Maandelijks komen de leden van de Noordergeuzen bij elkaar om poëzie te lezen en ook te schrijven. Vaak wordt er rond een thema gewerkt. In november las men bijvoorbeeld poëzie rond het thema afscheid. Op deze wijze kan een tekst de eigen gevoelens of ervaringen vertolken.

De voorbije jaren traden de Noordergeuzen al meermaals op in poëziecafé’s en tijdens cultuurevenementen. De groep vroeg zich echter de voorbije maanden af of het mogelijk was om nog op een andere manier met poëzie te werken. Het antwoord hierop krijgt vorm in het project ‘Poëzie in Verbeelding’. Tijdens dit project werken de Noordergeuzen rond poëzie en beeldende kunst. Ze doen dit onder de professionele begeleiding van de dichtster en beeldend kunstenaar Lies van Gasse. Tijdens een aantal workshops ondersteunt Lies de deelnemers om collages en andere grafische uitdrukkingsvormen te maken bij zelfgeschreven gedichten.

In een tweede fase van het project trekken de Noordergeuzen er met de camera op uit. Onder begeleiding van de videokunstenaar Marc Neys (aka SWOON) zullen ze videogedichten maken. Beelden, muziek en poëzie vormen hier één geheel.

Het resultaat van dit project zal tijdens één van de komende maanden te zien zijn in de Permeke bibliotheek. We houden jullie zeker op de hoogte!