Luther inspireert


Protestants Sociaal Manifest 2017


22 Apr 2015

Poëzie in Verbeelding

De Noordergeuzen. Dat is al jarenlang de naam van de poëziewerkgroep die binnen het PSC Open Huis actief is.

Maandelijks komen de leden van de Noordergeuzen bij elkaar om poëzie te lezen en ook te schrijven. Vaak wordt er rond een thema gewerkt. In november las men bijvoorbeeld poëzie rond het thema afscheid. Op deze wijze kan een tekst de eigen gevoelens of ervaringen vertolken.

De voorbije jaren traden de Noordergeuzen al meermaals op in poëziecafé’s en tijdens cultuurevenementen. De groep vroeg zich echter de voorbije maanden af of het mogelijk was om nog op een andere manier met poëzie te werken. Het antwoord hierop krijgt vorm in het project ‘Poëzie in Verbeelding’. Tijdens dit project werken de Noordergeuzen rond poëzie en beeldende kunst. Ze doen dit onder de professionele begeleiding van de dichtster en beeldend kunstenaar Lies van Gasse. Tijdens een aantal workshops ondersteunt Lies de deelnemers om collages en andere grafische uitdrukkingsvormen te maken bij zelfgeschreven gedichten.

In een tweede fase van het project trekken de Noordergeuzen er met de camera op uit. Onder begeleiding van de videokunstenaar Marc Neys (aka SWOON) zullen ze videogedichten maken. Beelden, muziek en poëzie vormen hier één geheel.

Het resultaat van dit project zal tijdens één van de komende maanden te zien zijn in de Permeke bibliotheek. We houden jullie zeker op de hoogte!

 

Nieuwsberichten

Pagina 1 van 38  > >>


2 Jan 2019
Ingezonden door: Timor Nonneman

Het nieuwe jaar is in schoonheid gestart met de Open Huis Raad waarbij we de planning van deze maand besproken hebben. Op het programma staan deze maand 40 activiteiten!

Via deze link kunt u ons programma vinden. 


5 Dec 2018
Ingezonden door: Timor Nonneman

De eindejaarsperiode komt er aan. Wij gaan er nog eens stevig tegen aan met een programma van meer dan 30 activiteiten. Deze maand is ook Anton gestart als stagiair. Hij versterkt ons team de komende 2 maanden.

Wat staat er deze maand allemaal in ons programma?

-Winterwandelingen in Leuven, Oostende en Koksyde met een afsluitend bezoek aan de kerstmarkt aldaar

-Akoestisch concert van K's Choice met Pop-upkoor van Hans Primusz

-Wii Bowling, Kegelen, netbal en zwemmen

-Soep op de Stoep actie tvv Welzijnszorg

-Een vorming over de smartphone

-Kerst-inn, TV Salon, wekelijks inloophuis

-Verjaardagsconcert Rob de Nys

-Praatcafé dementie over juridische mogelijkheden en onmogelijkheden

en nog veel meer te vinden op ons programma via deze link


4 Oct 2018
Ingezonden door: Timor Nonneman

Via onze mailing is een foutje geslopen in de link om ons programma te downloaden. Hier vindt u de juiste link om het programma te downloaden: http://www.pscantwerpen.be/uploads/189/activiteitenkalender_okt_2018-pdf

Graag tot op een van onze samenkomsten!
Het Open Huis team

 


3 Oct 2018
Ingezonden door: Timor Nonneman

Oktober belooft een vol programma met veel cultuur, ontspanning, lekker eten, sport -en beweging en lekkere koffie. 

Deze maand hebben we onder andere:


5 Sep 2018
Ingezonden door: Timor Nonneman
De nazomer zet zich in. Bij Open Huis gaan we ook deze maand voor 30 activiteiten. Een afwisseling tussen wandelen, kegelen, wii bowling, lekker eten en drinken, Open Monumentendag, Guido Belcanto, themawerking rond sociaal wonen voor senioren en nog veel meer. Raadpleeg ons programma via deze link