Algemeen


6 Jul 2014

Ramadan - de vastenmaand van onze moslimse broeders en zusters
Op zaterdag 28 juni begint de Vastenmaand voor onze buren, collega’s en vrienden, die moslim zijn. De ramadan is een speciale maand in de islamitische kalender waarin tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang gevast wordt. Het exacte begin van de Ramadan is afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan.

Het vasten wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en bedanking van Allah voor alles wat hij gegeven heeft. De ramadan leert mensen zelfdiscipline. De moslims voelen en tonen verbondenheid met arme en hongerige mensen elders op de wereld.
Moslims gedenken dat in deze maand de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen ontving die samen de koran vormden.
Op het einde van de maand is het Suikerfeest. Eid al-fitr (letterlijk: het feest bij het verbreken van de vasten) is daarvoor de Arabische naam. Het feest drukt dankbaarheid uit voor de openbaring van de koran en voor de vergeving die gelovigen ontvangen voor gemaakte fouten.

Voor dit feest zijn er weer kaarten beschikbaar (u weet wel: zoals de Kerstkaartjes bij ons). Indien u uw buren of collega’s wilt verrassen kunt u hen zo’n kaartje sturen. U kunt ze bestellen bij KMS: bestellingen@kms.be of via uw stadspredikant ds Ina Koeman!