Werkweek PSC


  • Het PSC Vluchtelingenwerk is een specifiek onthaal voor mensen met verblijfsvragen. Er wordt nagegaan of de verblijfspapieren in orde zijn of in orde gebracht kunnen worden. Vaak stellen zich ook op andere vlakken problemen als de verblijfspapieren niet in orde zijn. Die komen dan ook aan bod. Het CAW Antwerpen is sinds 2003 verantwoordelijk voor dit initiatief en vanaf mei 2015.

   Mensen die voor de eerste keer komen, kunnen zich melden op dinsdag- en donderdagmorgen (Open Permanentie).
   Hierbij gaat het vooral om sociojuridische vragen rond verblijf. Vanaf 8u30 kunnen mensen zich aan melden. Ze krijgen een nummer en afhankelijk van het aantal aanwezige sociaal assistenten proberen we zoveel mogelijk mensen te helpen. 
   Mensen die eerder informatieve of administratieve vragen hebben kunnen ook terecht op maandag-woensdag- en vrijdagnamiddag tussen 13u30u en 16u. (Inloop/Informatie)
. Hier proberen we ook een luisterend oor te bieden aan mensen die hun verhaal kwijt willen.

   Mensen met vragen rond terugkeer kunnen zich tijdens de kantooruren via het onthaal melden voor een afspraak. Mensen die al een dossier hebben kunnen ook altijd een afspraak maken op andere momenten. (Afspraak)) Als mensen worden aangemeld door een andere organisatie en een collega voor de eerste keer mee komt om mee de situatie uit te leggen, kan er ook een aparte afspraak worden gemaakt.

   Op maandag- en vrijdagmorgen zijn we gesloten om te vergaderen en de administratie bij te houden. We werken van 9u-17u, behalve de jongerenwerking die op donderdag tot 18u open is. Afspraken kunnen eventueel ook na deze uren gemaakt worden

.

   Het Vrouwenhuis is open op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9u-16u. op dinsdag is er inloop tussen 16u-20u. Alvorens iemand door te sturen, is het beter eerst even contact op te nemen. 

   Voor de adresgegevens klik hier.