Agenda PSC Antwerpen

Nieuwsberichten


2 Jun 2014
Ingezonden door: Ina Koeman

Op zondag 22 juni is het feest. Dan vieren we dat het PSC dit jaar 35 jaar bestaat.
35 jaren van samen(-werkingen).
35 jaar inzet, ups en downs, teleurstellingen en succesjes, vreugde en verdriet.
Er zijn veel goede en mooie dingen gebeurd tijdens ons bestaan. Daar zijn we dankbaar voor. Daarom begint onze viering met een dankdienst.

 


5 Mar 2014
Ingezonden door: Ina Koeman

Waar en wanneer: Permeke Bibliotheek - De Coninckplein 25-26, Anwerpen (13.30-16.00 uur).

De film met deze titel is gemaakt door Hanne Phlypo & Catherine Vuylsteke.

In deze documentaire ontmoeten we drie niet-begeleide minderjarigen op de vlucht uit Afghanistan, Syrië en Guinée. Zonder ouders proberen ze in Europa een stabiele toekomst op te bouwen. Hun verhalen zijn met elkaar verweven: Fattah zwoegt in Instanbul in de hoop voldoende centen bijeen te harken voor de reis naar Griekenland en Italië; Saleh verblijft al drie jaar in Europa maar mist zijn ouders; en Mamadou probeert vast te houden aan zijn baan en zijn opleiding, zelfs nu hij uitgeprocedeerd is.


15 Sep 2013
Ingezonden door: Tetty Rooze

AMOS | oecumenisch netwerk christenen & migratie

De federale overheid zet fors in op een terugkeerbeleid voor vreemdelingen zonder wettig verblijf.  ‘Vrijwillig als het kan, gedwongen als het moet’ zo  lezen we in het regeerakkoord. Maar wat als de terugkeren NIET KAN? Daarover lezen we niets. Nochtans is het een illusie ervan uit te gaan  dat elke uitgewezen vreemdelingen terug kan naar zijn/haar land van herkomst. Er zijn veel mensen waarvan de overheid heel goed weet dat ze niet teruggestuurd kunnen worden. Voor hen – voor de staatloze en niet-repatrieerbare immigrant - wil KMS/AMOS het in de nieuwe campagne 2013-2014 opnemen.

Tijdens de netwerkdag van zaterdag 12 oktober lichten we het campagnethema toe, verfijnen we de politieke eisen en doen we ook een leerrijk vormingsaanbod waar vrijwilligers en beroepskrachten die met staatloze en/of niet-repatrieerbare immigranten contact hebben iets van opsteken. Ook staatloze en niet-repatrieerbare migranten werken mee.

NATIONALE KMS/AMOS NETWERKDAG
ZATERDAG 12 oktober 2013 - 9.15 – 13.15 uur - De LindePoort (ACW) - Onder den Toren - MECHELEN

Zie bij 'lees meer' voor het programma, ook hier beschikbaar als PDF :


12 Sep 2013
Ingezonden door: Tetty Rooze

'Herinneren en vooruit kijken'


2014-18
100 jaar Groote Oorlog


Vrede - een diaconale opdracht!
Vlaamse Diaconale Dag - 19 oktober 2013
Protestantse kerk in Kortrijk 

zie 'lees meer' voor een overzicht van het programma,
of download hier de PDF

 

Agenda PSC CAW-Vluchtelingenwerk

Nieuwsberichten


17 Jun 2015
Ingezonden door: Tetty Rooze

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag en om dit onder de aandacht te brengen doet het Adviescentrum Migratie met medewerkers en vrijwilligers op vrijdag 19 juni mee aan de jaarlijkse flyeractie op het station van Antwerpen Centraal en Antwerpen Berchem.


22 Apr 2015
Ingezonden door: Tetty Rooze
Op 12 juni staat het Multicultureel Buffet weer op de agenda en krijg je de kans allerlei verrassende hapjes te ontdekken en te proeven. De uitnodiging volgt.

22 Apr 2015
Ingezonden door: Tetty Rooze
Op 19 juni mag je 'smiddags binnen wandelen om kennis te maken met het nieuwe team en te horen hoe we heten. We vertellen dan graag wat onze plannen zijn.

21 Apr 2013
Ingezonden door: Tetty Rooze
Vluchtelingenwerk loopt op zondag 26 mei mee met de 20 km van Brussel

Ook jij kan met ons meelopen! 

Deelnemen kost 40 euro. Daarmee betalen we je inschrijvingsgeld bij de organisatie zelf, een drankje en een hapje, een exclusief Vluchtelingenwerk-T-shirt, ... Ook steun je zo het werk van Vluchtelingenwerk en heel wat asielzoekers en vluchtelingen. Dus trek je loopschoenen aan en schrijf je in, ten laatste op 20 maart! 

Vul het inschrijvingsformulier in en stuur het op naar tine_v@vluchtelingenwerk.be. Zij brengt je dan op de hoogte van alle praktische zaken.

 

Agenda PSC Open-Huis

Nieuwsberichten


6 Sep 2017
Ingezonden door: Timor Nonneman

Het programma van Open Huis deze maand telt 32 activiteiten met een ruim sport, cultuur en ontmoetingsaanbod. Sport, cultuur, ontmoeting of lekker eten, bij Open Huis voor ieder wat wils.

 


1 Mar 2017
Ingezonden door: Timor Nonneman

Deze maand staan er 40 activiteiten geprogrammeerd. Een programma met sport, cultuur, ontmoeting,  lekker en gezond eten, vormingen, projecten, muziek, poëzie en nog veel meer. En alles aan een beperkte kostprijs of gratis.

Raadpleeg hier onze kalender

Daarnaast lanceert Open Huis op 30/03/2017 het project Komen Eten+:
Een project van de Burgerbegroting waarbij we mensen ondersteunen die thuis een gezonde maaltijd willen klaarmaken voor hun genodigden...

 

 


1 Feb 2017
Ingezonden door: Timor Nonneman

Het is misschien wel de kortste maand van het jaar, maar toch staan er 34 activiteiten op het Open Huis programma. Betaalbare activiteiten in een divers aanbod van cultuur tot sport, van ontmoeting tot workshops. Hier alvast een greep uit het aanbod:


4 Jan 2017
Ingezonden door: Timor Nonneman

Onze beste wensen voor 2017!

 

We vliegen er bij Open Huis meteen in met een activiteitenaanbod van meer dan 30 activiteiten. Een veelzijdig programma met cultuur, sport, ontmoeting, workshops en projectwerk.

 


7 Dec 2016
Ingezonden door: Timor Nonneman

De maand december is voor veel mensen geen makkelijke maand. Veel mensen die alleenstaand zijn of een beperkt netwerk hebben, hebben hun weg reeds gevonden naar Open Huis. PSC-Open Huis heeft heel wat activiteiten in het aanbod waar mensen makkelijk kunnen aansluiten. Ook tijdens de Kerstperiode is er heel wat te doen:


3 Aug 2016
Ingezonden door: Timor Nonneman

De zomervakantie is halfweg, maar er is nog veel te beleven bij Open Huis! Meer dan 30 betaalbare, leerrijke, ontspannende en verrijkende groepsactiviteiten, uitstappen en ontmoetingsmomenten. Een divers aanbod met een lage instapdrempel.

Deze maand onder andere op de kalander:
(druk op lees meer)


4 May 2016
Ingezonden door: Timor Nonneman

Leuke vooruitzichten! Mooi weer, een verlengd weekend en onze kalender die weer boordevol fijne activiteiten zit. Een uitgebreid gamma van 32 activiteiten waarbij we een ruim interesseveld willen aanspreken.

De activiteiten kennen een lage kostprijs, er dient geen lidgeld betaald te worden en je leert snel nieuwe mensen kennen. De meeste mensen die ooit naar PSC-Open Huis zijn gekomen zijn alleenstaand of hadden een klein netwerk. Kom eens meedoen of kennismaken tijdens een van onze activiteiten:


7 Jan 2016
Ingezonden door: Timor Nonneman

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Een goede gezondheid, waardevolle contacten, amusement, inspiratie, veel geluk en liefde in 2016!

We hopen dat we met PSC-Open Huis hier voor heel wat mensen dit jaar ook een bijdrage in kunnen leveren. In al onze activiteiten trachten we dit als doelstellingen mee te nemen voor onze deelnemers.


4 Dec 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman

Nu al de laatste maand van het jaar! Met al die feestdagen kunnen we niet wachten tot het einde van het jaar nadert. Maar daarvoor zijn nog heel wat leuke dingen te beleven bij Open Huis. 20 december bijvoorbeeld, dan nodigen wij u graag uit op de vernissage van ons poëzieproject “Poëzie in verbeelding” om 14u in Permeke auditorium. Met oa Lies van Gasse, Marc Neys en de Open Huis – Noordergeuzen.

Daarnaast zijn er nog heel wat interessante uitstappen, sportiviteiten, gezellige kersthappenings en verrassende activiteiten:


5 Nov 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman

November – vroeger was dit de negende maand van het jaar (novem), maar eindelijk mogen we deze pure herfstmaand aansnijden. Een maand waarbij we nog stevig genieten voor die drukke decembermaand er aan komt.

Een maand waarbij we 39 activiteit mogen aankondigen. Activiteiten die we zelf organiseren, maar ook leuke festiviteiten waar we graag in groep naar toe gaan. Samen met anderen maakt het namelijk net iets leuker.

Deze maand onder andere op het programma:


8 Oct 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman

De regenjas uit de kast en genieten van de herfst!
Wandelen, krakende bladeren en krakende letters, van buitenlucht tot poëzie.
Open Huis heeft een programma klaar van meer dan 30 activiteiten. Deze maand staan onder andere op de kalender:

 • -Gratis infosessie rond brandwondenpreventie ism Oscare

 • -,,Spek met ei en een boke gelei” – lekker ontbijt aan €1

 • -Veel poëzie: van voorlezen tot beluisteren

  • -verhalen en anekdotes tijdens Kom Op Je Verhaal

  • -Donderdagen van de Poëzie

  • -Muzeval in 

 


6 Aug 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman

Oudenaarde, Mechelen, Thuin, St. Idesbald, Boutersem, La Louvière, Brasschaat, Ronse, Bergen, Galmaarden, allemaal bijzondere plekken die we bezoeken in de maand augustus. Ook deze maand stellen we een 25 tal activiteiten voor waar mensen met een beperkt inkomen of netwerk makkelijk aan kunnen deelnemen. Er is geen lidgeld vereist en je kunt zonder instapvoorwaarden deelnemen.

Op ons programma staat onder andere:


3 Jul 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman

Meer dan 40 activiteiten deze maand! Een lange zomer voor iedereen, ook als je portemonnee het liever rustig aan doet bij deze hete temperaturen.

 • -Wekelijks zoeken wij...

17 Jun 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman
Op 11 en 12 juli trekt PSC Open Huis er weer op uit voor zijn jaarlijkse weekend. Dit jaar trekken we naar Oostende. Of meer precies naar Gistel, op 3 km van Oostende.

12 May 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman

In april is Open Huis verhuisd naar een nieuwe locatie! We zijn hier bijna geïnstalleerd en daarom willen we onze nieuwe locatie graag inhuldigen met een openingsdrink. Kom eens een kijkje nemen en kom toasten op onze gezondheid op dinsdag 19 mei van 16u tot 19u. Bekijk hier de flyer

Maar in de maand mei is er weer veel te doen! 

 • Wekelijks netbal op vrijdag van 13u30 - 15u
 • Zwemmen met nadien een gezellig etentje met de zwemmers
 • Poëzie en Verbeelding met Marc Neys en Lies van Gasse
 • Wii Bowling
 • Griekse Volk Dag ism Buurthuis de Buurt
 • prachtige wandelingen voor avonturiers en schoorvoetende stappers (6, 10 of 15km)
 • Introductie avond Oostende
 • Uitstap naar St Niklaas voor slechts 3euro
 • Een frisse duik in de Zwemvijver
 • Werkgroep Verzet-je over het Grootste Webpunt, gezond wonen, het armoedeplan enz -voor mensen die graag eens hun gedacht zeggen.
Voor alle details over de activiteiten vindt u onze kalender via deze link.22 Apr 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman
De Noordergeuzen. Dat is al jarenlang de naam van de poëziewerkgroep die binnen het PSC Open Huis actief is. 
Maandelijks komen de leden van de Noordergeuzen bij elkaar om poëzie te lezen en ook te schrijven. Vaak wordt er rond een thema gewerkt. In november las men bijvoorbeeld poëzie rond het thema afscheid. Op deze wijze kan een tekst de eigen gevoelens of ervaringen vertolken. Lees meer ...

20 Apr 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman

Open Huis is verhuisd! Met dit nieuws kwamen we vorig jaar ook al, maar deze keer is het voor echt! :-) We zijn verhuisd naar Schoolstraat 5, 2060 Antwerpen. Dat is zowat 30 meter van onze lokatie waar we voorheen zaten. 19/05 mag je alvast noteren in je agenda, want dan willen we graag een kleine drink doen om onze nieuwe plek in te huldigen.

Maar door al dat verhuizen zijn we vergeten onze activiteitenkalender door te mailen. De maand is al bijna gepasseerd, maar er staan nog talrijke activiteiten op onze kalender die de moeite zijn.

-Vrijdag 24/04 is het netbaltornooi van ...


10 Feb 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman

De griep is in't land en ook wij hebben ervan geweten :-)

Maar hier dan eindelijk onze activiteitenkalender van februari. Het is een korte maand, maar er staan toch 35 activiteiten op het programma.

 • Computercursus op Centrum Kauwenberg op dinsdag 10/02 en 24/02
 • TV Salon in teken van Valentijn met de film "Tony en Angele" met nadien een heerlijke maaltijd op 11/02
 • Poëzie in den Hopsack op 12/02
 • Wekelijks netbal op vrijdagmiddag
 • Kegelen aan 3euro voor 2 uur spel en plezier
 • Wandeling van Lier naar Nijlen aan 4 euro (incl trein)
 • Korte wandeling in de Oude landen en Ekerse Putten
 • Gezonde kookworkshop
 • Buurt aan den Toog in Buurthuis de Buurt
 • Revue 't Seef Leeft met Vitalski en andere bekende Antwerpenaren
 • Wekelijks zwemmen op dinsdag
 • Themavergadering Verzet-je over rusthuizen en de kostprijzen
 • Bingo met prachtige prijzen op 25/02
 • Film in Cinema de Klappei (vrije bijdrage)
 • en nog veel meer
Download hier onze kalender voor meer info en details over de activiteiten.

8 Jan 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman
In 2015 verhuist PSC-Open Huis naar een eigen locatie!
Het pand is gelegen in de Schoolstraat 5, 2060 Antwerpen - een verhuis van exact 30m uit onze huidige locatie in de Lange Stuivenbergstraat. We blijven dus in de buurt! Als de verbouwingswerken zoals gepland verlopen, hopen we in de maand maart hopen deze locatie te betrekken.
 
Door de fusie van CAW Antwerpen, komen in het gebouw van het PSC de Vluchtelingendiensten van CAW de Terp en van CAW de Mare te zitten.
 
 
 
In de maand januari ziet onze programmatie er als volgt uit:

4 Dec 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman

De laatste maand van het jaar is van start gegaan! Wie nog wil meespreken over de belevenissen bij Open Huis in 2014, moet zich haasten om nog activiteiten mee te doen ;-)

Deze maand vind je onder andere op de kalender:

 • -Winterse wandeling van St Job naar Oelegem
 • -TV salon met de film Moby Dick
 • -Poëzie in den Hopsack
 • -Infosessie over euthanasie
 • -Kerst-inn van het PSC
 • -Theater in café Kiebooms met Theater Vonk
 • -Noorderlcht – belevingsroute in Antwerpen Noord
 • -Bezoek aan de winterevenementen van Brussel
 • -Kerstinstuif bij Open Huis

 

PSC-Open Huis organiseert heel wat activiteiten op maat van mensen met een laag inkomen, mensen met een klein netwerk of mensen die op zoek zijn naar een plek waar ze onvoorwaardelijk terecht kunnen.

Bijna alle activiteiten zijn gratis tot zeer lage kostprijs en er moet geen lidgeld betaald worden. Meer informatie vind je op de kalender via deze link


6 Nov 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman

Gisteren bogen 25 groepsleden van Open Huis zich over het programma van de maand november. Tijdens de Open Huis Raad werden de activiteiten van oktober geëvalueerd en planden we 30 activiteiten op maat van de herfst.
Iedereen is welkom op deze activiteiten en in het bijzonder richten we ons op mensen met een beperkt inkomen.

 

Op het programma staan onder andere:


1 Oct 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman

37 activiteiten op onze kalender! Een programma op maat van de herfst en op maat van mensen met een beperkt inkomen. Een diverse lijst van activiteiten van cultuur tot sport, van ontmoeting tot actie. Stap mee op de Open Huis trein en beleef deze topmaand

Deze maand oa:


4 Sep 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman

Op 15 oktober vindt de Antwerpse actie "Internationale Dag van Verzet" plaats, een initiatief van APGA en StopArmoede.Nu waarbij organisaties zoals Open Huis bij zijn aangesloten.

Wanneer: 15 oktober 2014 - 16:00u
Waar: Groenplaats Antwerpen
Met optredens, animatie en ballonnen.

Voor meer info ga naar www.stoparmoede.nu en www.17oktober.be

 


4 Sep 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman
September, de maand met de meeste verjaardagen, de maand waarbij de bladeren verkleuren en we genieten van de laatste hete zomerdagen.

 

In de maand september heeft Open Huis heeft 31 activiteiten gepland met oa:

 • Bezoek aan de Kattenbergse Rommelmarkt te Ekeren
 • een gezonde kookworkshop
 • eek kennismakingssessie met computer, internet en Ipad ism Vormingplus
 • een bustour in de Haven van Antwerpen
 • een wandeling langs Nieuwpoort, Oostduinkerke en Wulpen
 • de 55+ dag
 • Kegelen
 • De Reuzenstoet te Borgerhout
 • het Groot Vlaams Netbaltornooi
 • én het evenement Koffie me Koekskes op't Schoolplak.
Voor meer info: kunt u hier onze kalender downloaden
 

Activiteiten door en voor mensen met een lager inkomen of mensen met een kleiner netwerk die graag andere mensen willen ontmoeten.


8 Aug 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman
Augustus, een keizerlijke maand, een nieuwe coördinator. Ook deze maand sluiten we geen deuren. 23 activiteiten stellen zich voor op ons programma: Sportopia - Citytrip naar Namen - Wii baseball - Workshop cocktails - Quiz - Abba gold tribute - Noordkasteel wandeling - zwemmen - Netbal - Muziek in de Wijk - Slongs Dievanongs. Raadpleeg hier onze kalender voor alle details.

Ook Eric Joris stelt zich voor:

Vanaf deze maand ga ik aan de slag als nieuwe teamverantwoordelijke bij het Open Huis. Om te weten wat voor vlees jullie in de kuip hebben, wil me me daarom even voorstellen.


17 Jul 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman

In de maand juli gaat Open Huis op zaterdag naar een stad in het zuiden. Vorige keer bezochten we de stad Verviers met een bezoek aan het Watermuseum en het Centrum van de Wol en Mode. Deze zaterdag is het de beurt aan Charleroi, met een bezoek aan het Museum van Schone Kunsten en het Museum van de Fotografie. Meer informatie op onze activiteitenkalender.

 


3 Jul 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman
In de zomermaanden valt alles zo'n beetje stil van het verenigingsleven. Hoewel er in de stad heel wat te doen is, doen mensen niet zo makkelijk alleen een uitstapje. Alleen is maar alleen.. Samen iets ondernemen, samen sporten, wandelen of eten, samen genieten, het is toch een verschil! Vorige maand zagen we nog de film Into The Wild, waarbij de hoofdrolspeler alleen de wildernis intrekt om alleen dingen te beleven, maar uiteindelijk toch afsluit met ‘Happiness is only real when shared’.

5 Jun 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman
Juni, de maand van de bruisende dertig dagen die de grondslag leggen van de zomer. Maar ook een prachtige maand om eens iets te vieren!

7 May 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman
De prachtigste maand van het jaar is aangebroken (al vind ik dat zelf toch)! Het bruisende stadsleven komt terug op gang, de natuur geeft het beste van zichzelf en de temperaturen stijgen zienderogen!
 
Met PSC-Open Huis trachten we ons activiteitenaanbod hier dan ook op te richten. Hier vindt u alvast een greep uit ons aanbod:

4 Apr 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman
Ondertussen zijn wij weer te vinden op onze vertrouwde plek in de Lange Stuivenbergstraat 54, 2060 Antwerpen. Na een hele verbouwing kunnen we nu letterlijk zeggen dat onze vergaderingen laagdrempelig zijn. Alle projectvergaderingen gaan namelijk door op het gelijkvloers.
 
Als je wil kijken hoe het gebouw er nu uitziet, moet je zeker eens langskomen op een woensdagmiddag. Maar eerst gaan wij in schoonheid afsluiten in Buurthuis de Buurt, waar we de afgelopen maanden onvergetelijke momenten beleefden.


6 Mar 2014
Ingezonden door: Ina Koeman
Eind deze maand zijn we gesloten wegens verhuis. Van 26/03 - 28/03 zijn we hierdoor onbereikbaar. Nadien zijn we terug te vinden in de Lange Stuivenbergstraat 54, 2060 Antwerpen.

5 Mar 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman
Vandaag, 5 maart, was het een prachtige dag! De lente is al begonnen en het energieniveau stijgt pijlsnel! Tijd om nog eens buiten te komen dus. Met een reeks van 26 activiteiten die bijna allemaal gratis zijn, voorzien we een betaalbaar aanbod van recreatieve activiteiten, maar hebben we ook aandacht voor maatschappelijke thema's waar we dagdagelijks mee te maken krijgen.
Meer info vindt u op onze kalender die u hier kunt raadplegen.
 

11 Feb 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman
Hallo iedereen!
 
Februari, de kortste maand van het jaar, maar met PSC-Open Huis gaan we deze maand voor 30 activiteiten! Van sport tot cultuur, van ontmoeting tot daguitstappen, van workshops tot poëzie, voor ieder wat wils!
 
Op het programma staat oa:
 
    * Werkwinkel -Het is de hoogste tijd!- ism Vormingplus: creatief foto -en poëzielaboratorium
    * Bezoek aan het Sportimonium i.k.v de Winterspelen : deelname prijs €3
    * Mardi Gras in Binche: deelname prijs €3
    * Bezoek aan het Flanders Fields museum
    * Toneelvoorstelling "Wie is er bang van Virginia Woolf?"
    * Wandelen doorheen het Rivierenhof
    * Gezonde kookworkshop: deelnameprijs €1
    * Carnavalstoet te Ekeren: gratis
    * Wekelijks netbal: gratis
    * Themagroepen Verzet-je: Oud maar niet out! - Vroeger nadenken over later
 

U mag gerust reclame maken bij uw bezoekers, cliënten of kennissen om deel te nemen aan een van deze activiteiten.
 

Klik hier om de kalender te downloaden.


16 Dec 2013
Ingezonden door: Timor Nonneman

Gisteren waren wij met PSC-Open Huis te gast op de presentatie van het Jaarboek Armoede (Oases). Daar werden enkele onthutsende cijfers getoond! Een overzicht van deze cijfers vindt u op via deze link of in het Jaarboek zelf.

Klik op lees meer voor enkele toonaangevende cijfers en meer informatie omtrent de projectwerking van Open Huis en de activiteitenkalender.


14 Nov 2013
Ingezonden door: Timor Nonneman

De nieuwe activiteitenkalender van de maand November is er. Deze activiteiten zijn vrij toegankelijk maar vooral gericht op mensen met een beperkt inkomen. U mag dus gerust kennissen, cliënten of bezoekers naar ons verwijzen. Wij geven hen graag een rondleiding doorheen ons ontmoetingshuis en onze activiteiten.


17 Oct 2013
Ingezonden door: Timor Nonneman

In bijlage vindt u onze oktober kalender. Activiteiten door en voor mensen met een lager inkomen of mensen met een kleiner netwerk die graag andere mensen willen ontmoeten.

Voor meer info: raadpleeg hier onze kalender


15 Oct 2013
Ingezonden door: Timor Nonneman
OPROEP TOT DEELNAME AAN de internationale dag van verzet tegen armoede en sociale uitsluiting!
Donderdag 17 oktober van 17u-18u op de Groenplaats, Antwerpen

7 Aug 2013
Ingezonden door: Timor Nonneman

Ken je mensen die op zoek zijn naar een vrijetijdsaanbod met een lage kostprijs? Nieuwe mensen ontmoeten of eens een uitstap doen in groep? PSC-Open Huis organiseert elke maand zo'n 25 groepsactiviteiten op maat van mensen met een beperkt inkomen. Samen met onze groep bekijken we maandelijks op de planningsvergadering wat we de komende maand gaan doen. Voorstellen van deelnemers worden uitgewerkt en indien mogelijk opgenomen in de kalender.


3 Jul 2013
Ingezonden door: Timor Nonneman

Hallo iedereen,

Ondertussen zijn we met onze kantoren verhuisd naar Dambruggestraat 126, 2060 Antwerpen. Hier zitten we tot eind december 2013 aangezien ons pand op de Lange Stuivenbergstraat grondig wordt verbouwd en we daarna letterlijk laagdrempeliger kunnen worden voor onze doelgroep.

Veel verandert er niet tijdens onze tijdelijke verhuis:
De inloophuizen op woensdagmiddag vinden vanaf nu plaats in Buurthuis de Buurt, hoek De Coninckplein / Van Schoonhovenstraat, telkens van 12u - 17u.
Verder blijven we bereikbaar op onze telefoon -en gsmnummers en kunnen we ook deze maand weer een kalender presenteren met 30 activiteiten.