Activiteiten


‘t FRAKSKE - TRAVANT CONCEPT STORE


’t Frakske is sinds 1979 gekend als dè PSC tweedekans-klerenwinkel dat gerund werd door vrijwilligers en medewerkers via artikel 60 *.

Sinds 2012 is in samenwerking met CAW Antwerpen de winkel een “echt” werkervaringsproject geworden. Deze transformatie heeft zich voortgezet en sinds 2017 maakt 't Frakske deel uit van TRAVANT CONCEPT STORE, gelegen aan de Turnhoutsebaan te Borgerhout.

Naast kleren worden hier ook tweedehands fietsen aan een eerlijke prijs aangeboden. Tevens zijn houtproducten uit eigen atelier te verkrijgen en is de store voorzien van een gezellige babbelhoek waar koffie met een koekje geserveerd wordt.

Travant maakt deel uit van CAW Antwerpen. Het team van Travant organiseert zinvolle arbeid voor mensen met veel talenten, maar weinig kansen op de gewone arbeidsmarkt. We hopen dat de kerken ons nog steeds blijven voorzien van tweedehands kleding, die proper en goed is. De opbrengst hiervan blijft als vanouds ten goede komen aan de mensen die het nodig hebben.

let op: nieuw adres
Turnhoutsebaan 112
2140 Antwerpen
tel. 03 235 72 90
Contactpersoon: Ingrid Van Hove

link: Travant Concept Store

Openingsuren
van maandag tot en met vrijdag open van 10u00 tot 16u30. Gesloten op zaterdagen, zondagen en feestdagen.
 

* Door tewerkstelling aan te bieden in het kader van artikel 60 treedt het OCMW op als werkgever met als doel de cliënten het vereiste aantal arbeidsdagen te laten presteren om in regel te komen met de sociale zekerheid en om de kansen op de reguliere arbeidsmarkt te verhogen. Deze vorm van tewerkstelling dient om deze personen na een lange periode van inactiviteit te motiveren om te werken en te leren organiseren. Door de ervaring een zinvolle en loonvormende arbeid te verrichten zal men zich meer gewaardeerd voelen. Dit verhoogt het zelfbeeld en helpt om zich te handhaven in de samenleving. Tijdens de tewerkstelling wordt begeleiding voorzien op de werkvloer. Het is bedoeld voor iedereen die beantwoordt aan de voorwaarden om van een leefloon te genieten.

Nieuwsberichten


21 Jun 2012
Ingezonden door: Tetty Rooze

Door de herstructurering vallen deze twee werkingen niet langer onder de verantwoordelijkheid van het PSC Vluchtelingenwerk. 
Zij worden vanuit het sociaal-activeringsinitiatief van de Terp, Traverso (tel: 03/2260967) begeleid. Voor het Frakske betekende dit een materiële renovatie en professionele inzet in de persoon van Ingrid die zowel het Frakske (tel: 03/2357290 of 0475/752205) als de Boetiek Uniek van IVCA (tel: 03/2381693) onder haar vleugels heeft genomen. Het team is versterkt met nog twee bijkomende art 60-ers. Ze zijn nu ook op zaterdag open.