INLOOPHUIS


Naast de individuele ondersteuning, is er het inloophuis op woensdagmiddag van 12u tot 14u. Dan is er ruimte voor ontmoeting bij een gratis kopje soep en brood, thee of koffie.

Nieuwsberichten


8 Sep 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman

Hallo iedereen,

De septembermaand is alvast goed gestart. Met weer een succesvolle editie van het buurtfeest Koffie met Koekskes op't Schoolplak kijken we uit naar het vervolg van deze maand op onze kalender.

Dankzij het verlof van onze collega Filip zitten we in een activiteitendip, maar toch valt er heel wat te beleven deze maand.


24 Apr 2015
Ingezonden door: Timor Nonneman

 

Wij zijn verhuisd naar de Schoolstraat 5! 

Op 19/05 doen we een openingsdrink van 16u tot 19u. U bent van harte welkom om het pand mee in te huldigen!

Klik op lees meer om te uitnodiging te bekijken

Graag tot dan!

 

 


21 Jan 2014
Ingezonden door: Timor Nonneman

Een dagelijkse wandeling is ontzettend belangrijk om fit en gezond te blijven. Met Open Huis organiseren we maandelijks heel wat wandeltochten, van 5km tot 15km in prachtige landschappen. Maar ook buiten deze wandeltochten wandelen onze leden. Daarom wilden we eens kijken hoeveel iedereen wandelt. Gezien de toch iets oudere leeftijd van de meeste groepsleden, wilden we de lat ook niet te hoog leggen en wilden we eerder mensen bewust maken van de stappen die ze zetten.

"Waag eens een stap", met die slagzin hebben we mensen aangespoord om mee te doen.
In totaal werden alle 16 stappentellers ingezet. 5 weken lang registreerden we wekelijks de stappen in Buurthuis de Buurt.

 Bij het lanceringsmoment wandelde iedereen 1km waarvan we keurig de stappen noteerden. De stappentellers meten namelijk niet allemaal exact het aantal stappen en niet iedereen zet evenveel stappen in 1 km. Met die 1km meting konden we toch een beetje vergelijken tussen de deelnemers.

Op 18/12 was het dan zo ver. Iedereen leverde zijn of haar stappenteller terug in en konden we beginnen rekenen. Op de Open Huis Raad van januari hebben we alle deelnemers beloond voor hun stappen met een waterdichte regenjas van LOGO Antwerpen. Met deze regenjas kunnen we ook in de barre winterse omstandigheden onze stappen blijven zetten.

Het gemiddeld aantal stappen per week was 42424, wat ongeveer overeenkomt met 30km. Het volledige registratieschema kan je raadplegen via deze link.

Filip Vanderbeek schreef de wandelaars de weg op met zijn gedicht “Waag eens een stap”


16 Sep 2013
Ingezonden door: Timor Nonneman

PSC-Open Huis heeft vorig jaar met haar groep rond sociaal isolement en eenzaamheid gewerkt. We zijn hierbij niet blijven zitten bij de mogelijke oorzaken van eenzaamheid, maar vooral ook gaan kijken wat hier tegen ondernomen kan worden.
Zo is het idee ontstaan om een buurtfeest te organiseren speciaal gericht op mensen met een klein netwerk, ouderen en kansarmen. Samen met enkele partnerorganisaties uit Antwerpen Noord zijn we met de organisatie gestart.


8 Sep 2013
Ingezonden door: Timor Nonneman

Aanstaande zondag 8 september organiseren we voor de 2de keer het buurtfeest “Koffie me koekskes op't Schoolplak”. Een evenementje met gratis koffie, thee en koekskes, met optredens, rommelmarkt, bingo en volksspelen. Uw bezoekers zijn van harte welkom.